Vintern står för dörren och med det kommer kyla, snö och allt vad det innebär. Som småbarnsförälder är det viktigt att du införskaffar en bra och varm vinteroverall som dessutom håller dina barn torra under en hel dag av aktiviteter. Detta oavsett om de är hemma eller om de går på dagis. Först och främst bör du tänka över hur ditt barn kommer använda overallen. Om ditt barn går på ett naturdagis där de är ute större delen av dagarna behövs en kraftigare overall än om de går på ett vanligt dagis. Vid det första alternativet bör du välja en overall med hög vattentålighet och ett slitstarkt material. Du vill göra allt som går för att dina barn ska hålla sig friska under vintern.

Utnyttja reor och erbjudanden

En bra vinteroverall kostar en del pengar och har du flera barn blir det snabbt dyrt. Dock bör du aldrig snåla in på en bra overall eftersom det är ett av vinterns viktigaste plagg. En dålig overall som inte håller värmen ökar risken för att dina barn blir sjuka och kalla. Se därför till att försöka handla när det rea. Ett tips är att bli medlem hos Familydeal.se där du får regelbundna erbjudanden om familjerabatt på bland annat ytterkläder och skor. Det är helt gratis att vara medlem, vilket är ett stort plus i kanten. Du behöver inte hålla reda på dina erbjudanden själv utan får regelbundna mejlutskick med de senaste rabatterna. På så sätt kommer du billigare undan och försäkrar dig om att du har en overall som håller hela vintern.

Kolla passformen och storleken

Barn är väldigt aktiva och det är viktigt att de kan röra sig utan svårigheter i overallen. Om du väljer en overall som är bra fodrad behöver de inte lika mycket kläder under, vilket kan vara skönt. Det underlättar också när barnet ska resa långt i en bilbarnstol eller liknande. Tänk på att overallen inte ska vara för lång så att barnet kliver på den. Dock ska den kunna gå att dra ner över skorna så att det inte läcker in vatten och snö den vägen. Prova lite olika overaller i butik och se vilken som ditt barn tycker om. Tänk även på att barn växer snabbt och att den ska hålla genom hela vintern. Välj gärna en overall med detaljer som reflexer för ökad trygghet. Det är särskilt viktigt om du väljer en mörk färg som inte syns så bra. Det viktigaste är förstås att ditt barn syns även under tidiga och mörka morgnar. Luva är inte nödvändigt då i princip alla barn har på sig mössa. Men om du väljer en overall med luva är det en fördel om den går att ta av. När det börjar närma sig vår brukar det vara skönare att gå utan.