Det är lika viktigt för barn att ta hand om tänderna som det är för vuxna. Det finns massor med bra tandvårdsprodukter för barn. På https://www.sunstargum.com/se/ kan du hitta massor med bra produkter för barn som gör det enkelt och roligt att ta hand om tänderna. Du kan på https://www.sunstargum.com/se/ få bra information kring allt som har med tandvård att göra. När det kommer till barn och tandvård är det viktigt att få in dem på rätt spår tidigt. För att barn ska ha friska tänder och tandkött när de blir vuxna behöver de få in bra rutiner redan när första tanden kommer fram.

Köp trevliga tandvårdsprodukter till barn

Tandvårdsprodukter för barn är oftast lätta att använda eftersom de är speciellt anpassade för barn. Många barnprodukter är även anpassade efter olika åldrar så välj produkter till ditt barn efter åldern. Barnprodukterna brukar vara utformade på ett sådant sätt att barn tycker att de är roliga och trevliga. För att motivera barn att borsta tänderna kan det vara en bra idé att låta barnet i fråga välja ut sin egen tandborste och tandkräm.

Regelbundna tandläkarbesök

När den första tanden tittar fram ska du införa tandborstning morgon och kväll, precis som för vuxna. Då är det mer för att få in en rutin än att vårda tanden. Barn kan behöva hjälp med tandborstning upp till 10 års ålder. När ditt barn fyller tre år är det dags för första tandläkarbesöket. Det är viktigt att gå till tandläkaren regelbundet även för barn. Om det behövs kan tandläkaren ge särskilda rekommendationer om ditt barn har behov som skiljer sig från de generella råden.

Olika storlekar på tandkrämen

Enligt Tandläkarförbundet ska barn som är i åldern 0-2 år använda lite barntandkräm på topparna på själva tandborsten. Barn som är 2-6 år ska använda tandkräm som är ungefär i storlek som en ärta och barn över 6 år kan antingen ta 1 centimeter vuxentandkräm eller något mer av en barntandkräm. Barn som har blivit äldre än 12 år bör använda 2 centimeter vuxentandkräm på sin tandborste. Tänk på att välja en tandkräm med fluor i för tändernas bästa.