En febertermometer är något som alla föräldrar bör se till att ha hemma. Under de första åren är feber hos barn väldigt vanligt utan att det är farligt på något vis, men det är fortfarande viktigt att du kan ha koll på febern och se om den går ner eller om temperaturen höjs. Idag finns det många olika typer av termometrar att välja mellan. Förr var det den klassiska termometern som användes mest, men idag har örontermometrar blivit ännu mer populära.

En örontermometer är en termometer som du håller i barnets öra för att mäta temperaturen. Mätningen går mycket snabbt och det skapar inte heller något obehag för det lilla barnet. Många modeller är så smidiga att det bara går på sekunder och allt som krävs är ett enkelt litet klick.

Om du av någon anledning inte vill använda en örontermometer kan du istället välja en klassisk termometer eller en termometer som mäter temperatur på avstånd. Det sistnämnda är det senaste på marknaden och innebär att du inte ens behöver nudda barnet. Du håller bara termometern en bit från pannan och vips(!) är resultatet klart.