Det kan kännas överväldigande att planera för ett barnkalas. Så mycket att tänka på! Kom bara ihåg att allt inte behöver vara perfekt. Lägger du ned kärlek på några specifika detaljer kan det göra all skillnad.

Som födelsedagstårtan, till exempel. En tårta är alltid huvudnumret på varje barnkalas oavsett hur den ser ut, men vill du förhöja ögonblicket när tårtan bärs ut ytterligare kan du beställa hem en proffsig specialtårta från dintårta, som kan framställa både fototårtor och andra särskilda motiv. Kanske blir födelsedagens roligaste överraskning när ditt Star Wars-älskande barn ser att hen fått en lyxtårta med Darth Vader på, och inte den vanliga jordgubbstårtan med nedtryckta Non Stops i något sorts mönster?

Personlig tårta blir en unik upplevelse

Att beställa tårtan online istället för ifrån ett traditionellt konditori är dessutom ett sätt att hålla nere kostnaderna för tårtan. Här får du mycket för pengarna, och en unik upplevelse på det.

Att inte glömma att beställa tårtan är en självklar sak på komihåg-listan, men det finns en rad andra barnprodukter som du behöver få tag på inför födelsedagen. Allt beror på åldern på ditt barn, som du vet innebär varje ålderhelt nya behov. Börja planera ditt barnkalas i god tid, och lita inte på att festdekorationer och liknande som du använde förra året är populära i år igen. I år är det Darth Vader på tårtan som gäller, men nästa är det kanske helt fel.

En sak att tänka på inför barnkalaset är hur det är ställt med dina golv. Vilket rum är bäst att vara i? Kanske är vardagsrummet det självklara valet tills dess att du inser att din nyslipade parkett inte kommer överleva dagen… Tveka inte att hålla barnkalaset i köket. När barnen blir äldre kommer de märka att den roligaste platsen på en hemmafest är just köket, lika bra att de lär sig det från början!

Är det slut snart?

Att hålla i ett barnkalas kan vara en minst sagt svettig upplevelse. Ett bra tips är att du redan i inbjudningarna skriver ut tydliga tider för både när kalaset börjar och när det är slut och det är dags för alla gästerna att gå hem. Men även däremellan kan en förälder behöva en paus från skrikande barn. Ett innovativt sätt för att kunna stänga in sig i sitt sovrum en liten stund är att montera er gamla baby monitor på något strategiskt ställe, så kan du andas ut i lugn och ro och fortfarande hålla ett vakande öga på kalaset.