Ett barnkalas kan ibland kännas som att genomföra ett maratonlopp. Men med några enkla medel kan processen bli mycket smidig. Kalaset behöver inte vara planerat i minsta detalj eller kosta mycket pengar för att det ska bli ett lyckat kalas. Hos Partytajm finns allt för barnkalaset och mer därtill. Oftast blir barnkalas som inte är detaljplanerade dom bästa kalasen.

 

Förbered och håll det enkelt

 

Förbereda och hålla det enkelt är något som är bra att ta med sig redan från början. Oftast behövs det inte alls mycket för att barnen ska tycka att det är ett toppenkalas. Om barnen får leka och ha roligt, fika något gott och få en godispåse brukar de flesta barn vara nöjda. Ju yngre barnet är desto enklare kan kalaset vara. Godislekar som skattjakt eller fiskdamm är oftast uppskattade lekar av barn. Det finns många olika dekorationer för ett kalas som verkligen piffar upp ett rum. Att förbereda lite enkelt pyssel för alla barn är enkelt och ofta uppskattat. Det kan passa bra i början innan leken kommit igång. Det finns oändliga möjligheter till kalaset som varken är dyra eller svåra.

Kalaskläder till barnet

Att köpa kalaskläderna second hand är både bra för miljön och plånboken. Om det inte finns något lämpligt för stunden är det både enkelt och smidigt att handla barnkläderna online istället för i butik. När många barn är samlade kan olyckan lätt vara framme och då är det bra att första förbandslådan är fylld.

Presenttips

Böcker, pysselböcker och lego av olika slag är presenter som passar de allra flesta barn i många olika åldrar. Spel i pocketformat eller kortspel som Uno är en perfekt present. Om födelsedagspresenten ska vara mer miljövänlig är upplevelser en fin present att ge. Det kan vara ett biobesök eller en utflykt av något slag.