Ditt barn kommer gå igenom många olika faser och byta intressen med jämna mellanrum. Det är helt normalt och influeras även mycket av dagis, skola och kompisar. Ett enkelt sätt för barn att bejaka sina intressen är att låta de ta stor plats i deras rum. Det kan till exempel röra sig om favoritfotbollsspelare, hästar, artister eller seriefigurer. När du ska inreda dina barns rum är det därför en god idé att låta dem vara med och säga hur de vill ha det. Sedan kan du slänga in en eller två överraskningar som de inte hade räknat med.

Rum med Harry Potter-tema

Den första boken om trollkarlen Harry Potter kom ut redan 1997 och har sedan dess varit en favorit hos många barn. Har du också en liten där hemma som älskar allt som rör Harry Potter? Varför inte satsa på ett rum med detta tema? På nätet finns en uppsjö av coola Harry Potter saker som garanterat kommer göra succé i ditt barns rum. Varför inte satsa på en specialgjord dörrmatta eller en stor poster som täcker ena väggen av rummet? Hos Gameloot.se finns det även allt från pennskrin till figurer som kan stå prydligt i bokhyllan eller på skrivbordet.

Med ditt barn i fokus

När du inreder ditt barns rum får du tänka på att ditt barn inte alls vill ha samma ”fina” vuxenstil som du själv gillar. De gillar starka färger och behöver också mycket förvaring till alla sina leksaker. Tänk även på att ditt barn växer och att rummet måste kunna växa med denne. Och lika gärna som du själv kan tröttna på en väggfärg kan ditt barn göra detsamma. Om ditt barn vill måla om senare kan ni göra det som en rolig aktivitet tillsammans. Tänk också på vilka möbler du sätter in i ditt barns rum. Många tänker kanske att det behövs ett skrivbord men om ditt barn hellre sitter ute i vardagsrummet och gör sina läxor tillsammans med er föräldrar så blir det ganska överflödigt inne i rummet.