Vill du göra en insats för miljön och samtidigt spara pengar? Då har du kommit helt rätt! Som förälder behöver man uppdatera barnets garderob på en ständig basis. Det ena plagget efter det andra är urvuxet, har hål eller har blivit för slitna. Ska man köpa alla kläder nya i butik blir kostnaderna oftast mycket höga. Till en början kan det gå bra, men när man märker hur ofta man faktiskt måste köpa nytt kan det kännas som en annan femma.

Ett bra alternativ till nya barnkläder är att vända sig till second hand butiker. I Sverige finns det mängder med olika butiker där begagnade barnkläder står i fokus. Är det en större second hand kedja kan du räkna med att kläderna oftast är upptvättade och kontrollerade innan de hängs ut för försäljning, men priserna är också lite högre. På loppmarknader eller i mindre second hands kan du behöver kontrollera plaggen en hel del på egen hand för att inte gå på en nit, men du sparar å andra sidan in mer pengar.

Att handla second hand har inte alls samma klang idag som får några år sedan! Du kan därför anse dig själv väldigt trendig som satsar på återbruk och miljö!