Alla sliter vi på våra golv under årens lopp, det är oundvikligt, men under småbarnsåren är riskerna större att golvet repas och skadas av diverse leksaker. Därför kan det vara en god idé att planera in en uppfräschning eller ett helt golvbyte innan barnet kommit, alternativt när hen är lite äldre och ni vill ha vackra golv igen.

Ta hjälp av proffsen

Golv tål mycket men allteftersom åren går slits ytan av ålder, klackar, hundklor, tappade saker och mycket annat. Är dessutom småbarn inblandade är risken stor att golvet utsätts för än mer slitage när leksaker släpas, dras, puttas, slås och tappas i det. Yngre barn är inte kända för att ta det lugnt och kan med glädje sitta och slå sina leksaker i golvet. Må vara att det är för att undersöka och utforska hur saker och ting hänger ihop, men de är såklart inte medvetna om hur det påverkar golvet de sitter på. Som föräldrar kan det då vara skönt att redan ha ett extra slitstarkt golv, och vara så förberedd som det går. Finns tålamodet kan ni förstås också vänta några år och fräscha upp golvet när barnen blivit lite större.

Även om golv ofta inte är första prioritet när du blivit gravid kan det alltså ändå vara bra att sätta dig ner med din partner och diskutera golvens status. Man kan göra mycket själv med slipning och ytbehandling, men det är ändå ett stort jobb att ta sig an. Därför kan det vara väldigt skönt att anlita exempelvis experter på golvläggning i Stockholm så att ni kan fokusera på annat. Med proffsen på plats är ni i trygga händer och tillsammans kommer ni fram till vilken typ av golvläggning eller renovering som just ni behöver. De har också rätt kunskap och verktyg för att undvika att damm lägger sig över hela ert hem under processens gång, något som också är en bra anledning att ta in experterna.

Fokusera på graviditeten

Som gravid är det ju resan mot att träffa sitt barn som är i fullt fokus, och att slippa tänka på golvläggning kan då vara väldigt skönt. Medan det arbetet är i full gång kan du fortsätta planera barnrum, förlossningen, vad ni behöver införskaffa och mängder med annat spännande. När golvläggarna väl är klara har ni ett nytt, tåligt golv som klarar det mesta som små barn kan utsätta det för och ni kan njuta av fräschheten i många år framöver. Så finns möjligheten kan det vara väl värt att se över möjligheten att renovera golven, det är inget ni kommer ångra!