Att inreda barnrummet är för många en av de roligaste och mysigaste delarna av att förbereda för sin lilla bebis ankomst. Däremot kan det vara svårt att bestämma sig för vilken stil man vill att rummet ska ha, inte minst med tanke på att det inte går att veta vilken liten personlighet som snart kommer bo där.

 

Posters och vackra detaljer

I väntan på att barnet blir lite äldre och har egna åsikter om hur hen vill att rummet ska se ut, kan dock föräldrarna vara de som bestämmer. En omtyckt och väldigt fin stil är vintage-looken, som utstrålar lugn, värme och mjuka färgskalor. Det är också en stil som lätt kan anpassas till både ett pojkrum och ett flickrum, vilket kan underlätta om ni inte tagit reda på barnets kön. Ni kan också välja om ni vill försöka få tag på inredningsdetaljer som är riktig vintage eller om ni hellre fokuserar på nytillverkning men som har känslan av ålder och äldre generationer. Huvudsaken är att allt ni skaffar är säkert för en bebis att ha omkring sig. Som kronan på verket kan ni låta väggarna prydas av vackra vintage posters som också hjälper till att sätta atmosfären i rummet. Även här kan posters med gamla leksaker som motiv vara fint, alternativt fåglar eller växter och natur för att skapa en lugn känsla.

Vintage lätt att anpassa

En positiv konsekvens av den här tiden när du som förälder kan bestämma stilen i barnrummet, är att du själv också förmodligen kommer tycka om att spendera tid där. Det kan bli en lugn och avkopplande plats för dig och bebisen under till exempel amning eller när barnet somnar, och ni inte behöver störas av något annat. Så se till att inreda rummet utefter vad du själv tycker om också, så kan det under de första åren fungera som ett rum för både dig och barnet. Att välja vintage är väldigt tacksamt då det finns mängder av olika sätt att inreda på inom det här området; det kan till exempel göras i olika färgnyanser eller med fokus på olika typer av detaljer. Här hjälper posters också till, och gör det även lätt att byta ut och anpassa inredningen allteftersom tiden går.