Som föräldrar vet vi att våra barn går igenom perioder av olika slag, och några stannar en längre tid än andra. När de börjar närma sig tonåren blir de ofta mer medvetna och intresserade av kläder, och de börjar sakta men säkert hitta sin egen stil och sitt eget uttryck.

Kvalitet och klassiska plagg

Det är oerhört mycket som händer när barnen kommer in i tonåren, både kroppsligt och mentalt, plus att de börjar finna sin egen identitet och tar de första stegen att bli självständiga. Det är mycket att hålla reda på och upptäcka, och det är inte konstigt att det ibland blir både uppror och introspektion för de unga vuxna. Att hålla ihop med vänner och att vilja passa in är också något som ofta tar mycket plats i deras liv, och här kan det bli en svår balansgång mellan att hitta sin egen stil och att följa med det som är mest på modet. Är ditt barn intresserat av märkeskläder kan det ibland vara lättare både för dem och för dig som förälder, då dessa ofta är stilrena och klassiskt snygga. De är lätta att kombinera och är ofta av bra kvalitet, så även om de kostar lite mer håller de länge, vilket gör att de är bra för plånboken i det långa loppet. Introducera gärna din tonåring till det populära Kids Brand Store, där hen kan visa dig vad som är mest intressant och vad som kan dyka upp på önskelistor eller vara en morot för dem att spara ihop till själva.

Värdet av närvarande vuxna

Märkeskläder är ett intresse som ofta håller i sig om du en gång har börjat tycka om dem, och därför kan det vara bra om du som förälder visar att du är nyfiken på vad det är ditt barn tycker om. Då finns en bra möjlighet att till exempel diskutera värdet av pengar, hur man som ung vuxen hittar sin identitet och att visa att du alltid kommer finnas där som stöttning även om du vill att ditt barn till slut ska stå på egna ben. Vi vet också att våra barn inte alltid lyssnar på våra råd, men det är ändå viktigt att du visar att du finns där i bakgrunden, närhelst de behöver det.