Mobiltelefoner kostar, både i inköp och abonnemang. Därför är det klokt om du som förälder ser till att skaffa bra mobilskal som verkligen skyddar dina barn och tonåringars mobiltelefoner. Du kommer att spara tusenlappar varje år.

 

Skaffa bra skal

Idag har så gott som alla tonåringar en egen mobil, och även många barn på mellan- och lågstadiet. Naturligtvis behöver de använda telefonen på olika sätt beroende på ålder, men som förälder är det skönt att alltid kunna nå sitt barn. Ett stort problem med mobiltelefoner är att de kostar. Först kostar de i inköp och sedan behövs det något slags abonnemang. Ju äldre barnen är, desto dyrare mobiler och abonnemang. Det är därför smart om du som förälder ser till att köpa bra skal till dina barns mobiltelefoner. Du hittar allt från iPhone 12 skal till trådlösa laddare hos Teknikdelar. De har mobilskal för alla vanliga märken och även riktigt schyssta mobilskal som iDeal of Sweden.

Fördelar med mobiltelefoner

Det finns många fördelar med att barn och tonåringar har en egen mobil. Först och främst så kan du alltid nå dem. Det är skönt som förälder att bara kunna skicka iväg ett SMS eller ringa och komma i kontakt med ditt barn. Det är även skönt för dina barn att lätt kunna kontakta dig om de blir lite sena efter fotbollsträningen eller har missat bussen. Förutom att det är trevligt när de skickar bilder och roliga YouTube-klipp. En annan fördel med att tonåringar har mobiler är att de lär sig att fotografera och filma. Det är en av orsakerna till att ett skal är så bra att ha. För barn och tonåringar är ofta mobilen ett kreativt verktyg. De är ute och cyklar med kompisar och filmar när de hoppar över olika hopp. Eller så rider de i skogen och gör en film från hästryggen.

Mobilen underlättar rörelse och träning

En annan fördel med mobiler är att de underlättar för dina tonåringar att komma ut och motionera och träna. Med en bra spellista på mobilen är det lättare för dem att promenera till och från skolan, än att ta bussen eller åka bil. Om de gillar att träna är det också så mycket enklare att ge sig ut i elljusspåret och träna med bra workoutmusik i öronen. Förutom att mobilen också kan vara en god hjälp i skolarbetet. Det är dock mycket viktigt att du som förälder ser till att de inte ligger med mobilen sent på kvällarna. Det är också klokt om du samtalar om att använda mobiltelefoner på ett respektfullt sätt. Dina barn behöver vägledning hur de ska använda mobilen socialt, både för att skydda sig själva och för att inte göra andra personer illa.