Ett smart sätt för skolklasser och föreningar att tjäna pengar är genom att sälja lyxiga vardagsprodukter. Det är ett perfekt sätt för barn och tonåringar att både lära sig att tjäna ihop pengar till något de vill göra, samtidigt som de lär sig att samarbeta och att också lyckas med sitt projekt. Bästa produkterna att sälja är lyxiga vardagsprodukter som kaffe, ljus, ost och saffran.

 

Sälj lyxiga vardagsprodukter

 

Varför är just lyxiga vardagsprodukter så bra? Jo, för att det är sådant som vuxna ändå ska köpa. Låt oss säga att barnen eller tonåringarna behöver pengar för att åka på ett läger eller göra en utflykt. Om de då försöker sälja ramar, prydnadssaker eller dylikt, så kommer de naturligtvis kunna sälja lite grann. Men faktiskt inte vecka efter vecka. Mamma, pappa, morfar och faster kan absolut köpa en prydnadssak för att hjälpa tonåringen att kunna åka på ett fotbollsläger, men bara en gång. Vi kan ju inte ha hur många prydnadssaker och tavelramar som helst. Däremot köper de flesta vuxna kaffe, ost och liknande förbrukningssaker varje vecka. Det är saker som alltid står på våra inköpslistor. Det är därför som klasser och föreningar ska satsa på förbrukningsprodukter. Hjälp din skolklass eller klubb att få ihop pengar till resan eller lägret genom att sälja saffran eller lyxigt kaffe, parmesanost eller ljus från SäljDirekt. Gå in på deras hemsida, beställ varorna och se barnen och tonåringarna lyckas.

Hur ska de sälja?

Det finns tre sätt som barnen kan sälja på: sälja hemma, knacka på hos folk och att ha ett försäljningsstånd ute på stan. För att maximera era möjligheter bör ni kombinera metoderna. Eftersom ni satsar på lyxiga vardagsprodukter så kommer det faktiskt vara lätt för många av barnen att sälja till familjen och släkten. Visst, ekologiskt lyxkaffe kostar mer än vanligt kaffe, men skillnaden är inte större än att många föräldrar och andra släktingar är villiga att köpa ett par paket i månaden. Detsamma gäller också ost och saffran. Det kan också vara klokt att barnen går runt och knackar på för att sälja. Då kommer det att gå snabbare. Naturligtvis i säkra områden och de ska inte heller gå runt och sälja utan att föräldrar eller du som lärare/ledare vet i vilket kvarter som de är i.

De kan också ställa upp stånd utanför mataffärer och under marknadsdagar och sälja sina produkter. Det är ett roligt sätt för barnen och tonåringarna att träna på att ha en ”affär” och att driva företag. Dela in dem i lag, grupper som kan samarbeta. Innan ni sätter igång att sälja kan det vara bra om du och barnen tillsammans pratar om försäljning. Låt dem tillsammans som skolklass eller grupp komma på bra meningar som de kan använda. Det kommer att underlätta, särskilt för de individer som inte är naturliga försäljare. Barn och tonåringar är väldigt kreativa och vissa av dem kommer att vara formidabla försäljare.

Ett tips är att också skriva med i eventuella nyhetsbrev hem till föräldrar att ni har försäljning. Skapa också en broschyr som alla barn och tonåringar ska ta med sig hem och visa sina föräldrar.