När ditt barn har blivit så pass stort att vagnen inte längre behövs på samma sätt, samtidigt som det är en riktig räddare i nöden, då kan det vara hög tid att testa på en sulky istället. Enkelt förklarat är en sulky en enklare form av barnvagn som är betydligt lättare och som kan fällas ihop och bli mycket liten. Andra vanliga ord för sulkys är resevagn eller paraplyvagn.

En sulky är ett utmärkt redskap för alla föräldrar som behöver ett snabbt och enkelt sätt att kunna köra sina barn på. Sulkyn kan i många fall användas redan från 6 månaders ålder och ibland mycket mindre än så. Det är funktionerna på vagnen som är avgörande för hur du kommer att använda dig av den. Det allra vanligaste är dock att man går över till en sulky när barnet är cirka 1,5 till 2 år gammalt.

Vad skiljer sulkyn från en vanlig barnvagn?

Den främsta skillnaden mellan en sulky och en klassisk barnvagn är storleken och funktionerna. En barnvagn kan du förvisso fälla ihop chassit på, men med en sulky kommer du att kunna fälla ihop hela vagnen, precis likt en fällkniv. Oftast räcker det dessutom med att du använder dig av bara en hand och vissa sulkys är så små att de till och med kan gå som handbagage på flygplatsen. Här får du en enklare form av vagn som är ett bra komplement till föregående vagn. Sulkyn har ett viloläge som i vissa fall är fullt liggläge, vilket då betyder att vagnen kan användas även av mindre barn.

En vanlig barnvagn är oftast mycket större i storlek och har en komplett liggdel som du inte kan fälla ihop. Det gör att många upplever vagnarna lite klumpigare eller svårare att hantera. Hjulen på sulkyn är också mycket mindre och är vanligtvis svängbara för att du enkelt ska kunna ta dig runt. Här finns i många fall ett bälte, sufflett, säkerhetsbåge, varukorg och fotstöd.

Sulky på resan

Att sulkyn även kallas för resevagn är egentligen inte så svårt att förstå. Vagnen är ypperlig när du ska iväg och en bra plats för ditt barn att vila på om resan blir lång. Fäll bara ihop den och ta med den som handbagage eller checka in den. Ni får en oslagbar resekompis som underlättar varje äventyr!