Att flytta är alltid ett stort steg för små barn oavsett om det handlar om en flytt till helt nytt ställe eller enbart inom samma stad. Barn går inte riktigt att förbereda på samma sätt som vuxna men det finns vissa saker man kan göra för att underlätta. Ett barn blir väldigt fäst vid det som är bekant men samtidigt är de snabba på att anpassa sig efter nya miljöer och situationer. Om ditt barn är gammalt nog att förstå är det smart att prata om flytten och varför man ska flytta. Det kommer hjälpa ditt barn att hantera allt.

Ta hjälp av en bra flyttfirma

Att flytta är alltid en stor och omtumlande händelse för hela familjen. Det är lätt hänt att man blir stressad och irriterad ju närmare dagen man kommer. För att undvika konflikter och stressa mindre är det en god idé att anlita professionell flytthjälp som hjälper en med vissa delar av flytten. Idag kan du enkelt söka efter flytthjälp och hitta en bra firma oavsett vart du bor i Sverige. Qleano erbjuder en komplett tjänst där allt från städning till packning och körning ingår. På så sätt får du mycket mer tid till att förbereda och ta hand om dina barn istället för att sitta med packning. Det är alltså en tjänst som kommer vara väl värd pengarna.

Organisera alla barnens leksaker

För att ditt barn ska trivas och komma in i det nya så fort som möjligt är det bra att barnet känner igen sig via sina leksaker och andra ting som betyder mycket för det. Om du ska sköta packningen själv är det viktigt att du vet var allt finns. Märk alla barnens lådor tydligt så ni snabbt kan packa upp dessa när ni kommer till det nya boendet. Du vill inte hamna i en situation där ni måste leta igenom en massa lådor på inflyttningsdagen för att ditt barn vill ha en viss pryl. Ta de saker som du vet ditt barn håller lite extra av och lägg det i en gemensam låda. Resten kan vänta lite. Så länge barnet har något som det verkligen tycker om brukar det gå bra.

Var positiv och gör det till en rolig sak

Det kommer vara mycket lättare för ditt barn att ställa om inför flytten om du själv är positiv och glad inför det som komma skall. Försök att inte visa om du är lite stressad eller nervös. Du och dina barn kan även ha roliga och gemensamma aktiviteter som sammankopplar till flytten. Ni kan till exempel sätta upp en kalender på väggen och pricka av varje dag som en nedräkning. Då kommer barnen bli mer förväntningsfulla och förhoppningsvis positivt inställa till flytten. Du kan även utlova någon annan form av belöning när flytten är klar och ni kommit i ordning. Kom också ihåg att det inte går att förbereda sig till 100 % och det kan komma jobbiga stunder eller dagar.