Som förälder är det mycket som ska hinnas med. Även för den nyblivna föräldern som har ett litet spädbarn måste hemmet fortfarande skötas som vanligt. Äldre syskon behöver hjälp att läsa läxan och tvätten måste sättas igång. Att hinna med allting och samtidigt ta hand om ett litet barn är långt ifrån enkelt, men det finns lösningar som åtminstone kommer underlätta vardagen en hel del.

Föräldrar gör oftast sitt absolut yttersta för att skydda sitt lilla barn, men det är inte alltid man kan vara närvarande hela tiden. När bebisen sover kanske du vill kunna ta hand om andra sysslor i hemmet eller njuta av solen på balkongen eller trädgården en stund. Sover bebisen i ett annat rum under natten vill du med största sannolikhet vara säker på att du hör om lillen vaknar och är ledsen. Att vara överallt hela tiden är omöjligt, men tack vare modern teknik kan du idag ha en teknologisk barnvakt som hjälper dig på vägen.

Hur fungerar en babymonitor?

Tekniska barnvakter kallas egentligen för babymonitorer. En babymonitor består av två stycken enheter. En som placeras i barnets rum och en som föräldrarna kan ha nära till hands. Monitorn är tillverkad för att förstärka ljudet från barnets rum, så att du snabbt kan höra om bebisen vaknar eller är ledsen. Det finns även monitorer som är utrustade med en LCD-skärm. Dessa gör det inte bara möjligt för dig att höra bebisen, utan du kommer också att kunna se vad som händer i rummet. På så sätt kan du ligga och slappa framför tv:n i lugn och ro och samtidigt kunna vaka över ditt barn.

Babymonitor eller barnvakt?

Det är inte i alla situationer som en babymonitor kan hjälpa dig. Ibland kan du vara i behov av en riktig barnvakt, något som du kan hitta på www.yepstr.com/se/barnvakt, där barnvakter kopplas samman med familjer. En barnvakt är ett utmärkt alternativ när du behöver vara borta en längre stund och inte kan befinna dig i närheten. Det kan t.ex. handla om att du är bortbjuden på bröllop eller att du behöver befinna dig på arbetet och bebisen inte kan följa med. Babymonitorer lämpar sig endast när du vet att du snabbt kan ta dig till barnet och under tiden som du befinner dig på hemmaplan.

En barnvakt kan hjälpa dig att laga mat, hämta barnen från förskola eller skola, stoppa om, läsa saga, byta blöja och göra det mesta som du som förälder kan. En barnvakt kan således inte liknas med en babymonitor i samma utsträckning. Båda alternativen är utmärkta för olika situationer. Är du i behov av en barnvakt är det dock viktigt att du kontrollerar personens bakgrund och att du kan känna dig trygg och säker med att lämna barnet ensamt med vakten.