Väntar du barn? Stort grattis! Något av det roligaste med att vänta barn är att inreda barnrummet. Det är med spänd förväntan du kan köpa hem allt från säng och skötbord till mysiga gosedjur och andra prydnader. Om du vet könet kan du förstås välja färg på rummet, annars går det även att hålla det neutralt med jordnära färger. Det är också ett projekt som är väldigt roligt att göra tillsammans med din partner och som gör att väntan inte känns lika lång.

Låna pengar för att inreda barnrummet?

Om du ska inreda ett barnrum helt från grunden är det mycket som ska införskaffas. Vissa av sakerna som säng kan vara ganska dyra. Det är inte alla som har råd att köpa allt detta på en gång. Därför kan det vara ett alternativ att låna pengar för att kunna inreda barnrummet precis som du vill. Idag finns det många snabblån som inte kräver någon säkerhet. Det finns även fördelaktiga lån utan UC där din kreditupplysning inte syns i något register. Om du till exempel vill kunna köpa lägenhet eller hus vid något tillfälle ser det inte bra ut i din låneansökan om du har många kreditupplysningar under kort tid. Därför är ”utan UC” ett väldigt bra alternativ.

Låt sängen spela huvudrollen

När du inreder är det enklast att låta en eller två större möbler ha största fokus och sedan fortsätta inreda omkring detta. I en bebis rum är det oftast sängen som får den stora rollen. Det finns en rad olika spjälsängar att välja på. En del väljer ett lite större alternativ som dessutom går att höja och sänka. Det finns även lite mindre sängar som passar innan bebisen blir allt för stor. Du kan sedan komplettera sängen med en vacker sänghimmel och matchande lakan. En del väljer även att ha en så kallad bedside crib i sitt eget sovrum ifall bebisen inte vill sova i sin egen säng den första tiden.

Övriga detaljer

I övrigt kan det vara fint att inreda med en liten bokhylla där du kan sätta in böcker, leksaker och lite annat som du tycker passar. Även om bebisen inte kommer leka med det den första tiden är det en fin detalj. En byrå där du kan lägga alla bebisens kläder i anslutning till skötbordet är också en fördel. Det blir lätt många byten under en dag och det är bra att ha allt nära till hands.