Att bli gravid är något som många drömmer om. För vissa är det mycket enkelt och en befruktning sker efter bara några enstaka försök. Andra har en mer utmanande resa framför sig där det kan ta mycket längre tid än man hoppats på.

Det finns flera knep att ta till när du försöker bli gravid snabbt. Har ni försökt aktivt under minst 1 år utan resultat kan det dock vara hög tid att kontakta nordicivf.se för professionell vägledning och råd. Här kan du få hjälp med en fertilitetsutredning och behandling, som går ut på att ett befrukta kvinnans ägg utanför äggstocken och sedan återplacera det i livmodern.

Do’s and dont’s

Är det inte riktigt läge för IVF ännu eller vill du bara hitta roliga sätt som ökar chanserna för barn och graviditet? Här nedan har vi samlat ytterligare sätt att gå tillväga.

  • Se till att du har koll på när din ägglossning sker. Många tar helt fel på datum och försöker således vid fel tidpunkt.
  • Säkerställ att eventuellt glidmedel inte innehåller spermiedödande medel!
  • Många tror att missionären är det rätta ställningen, och visst har många lyckats. Målet är dock att komma så långt in som möjligt. Experimentera med olika ställningar och se vilken som passar er bäst.
  • Undvik tobak och alkohol och satsa på en hälsosam kost och mycket vitaminer. Se även till att du stressar ner genom t.ex. yoga och meditation.
  • Spermiekvaliteten kan påverkas negativt om det blir för varmt i byxorna. Satsa därför på luftiga boxershorts och håll temperaturen nere.